Migdały smażone w oliwie

Migdały smażone w oliwie
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przepis



Składniki:
1 l oliwy
280g całych, blanszowanych migdałów
1 pęczek listków rozmarynu
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę do 160°C na ogniu od średniego do silnego. Ostrożnie wrzuć migdały do wrzącego tłuszczu. Podgrzewaj mieszając, aż migdały zaczną zmieniać kolor. Gdy staną się złocistobrązowe, dorzuć rozmaryn i mieszaj przez kilka minut. Ostrożnie odcedź migdały. Wymieszaj migdały i rozmaryn z solą i pieprzem. Pozostaw do wystygnięcia. Warto także wystudzić oliwę i użyć ją ponownie.

Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE