Meksykańskie tacos z wołowiną

Meksykańskie tacos z wołowiną
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • kilogram pokrojonej w kostkę wołowiny
  • 6 posiekanych pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych
  • 100 g posiekanej cebuli
  • pół łyżeczki posiekanego czosnku
  • łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • łyżeczka kminu
  • łyżeczka soli
  • puszka fasoli podsmażonej na oliwie
  • 4 łyżki oliwy
  • sałata
  • 12 tortilli
  • 50 g startego sera

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażyć kmin i pieprz kajeński. Dodać mięso. Osolić, dołożyć czosnek, cebulę, fasolę, pomidory i masło. Smażyć do miękkości. Zrobić salsę z awokado, jalapeno, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limetki, oliwy i natki. Tortille lekko podpiec. Układać na nich listki sałaty, mięso, salsę i starty ser.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA