Ciasteczka z pomidorem i musztardą

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Dodatki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z rozmrożonego ciasta wyciąć nieduże kółka i ułożyć na pergaminie, na blasze do pieczenia. Nakłuć ciasteczka widelcem, by równo rosły. Upiec w temperaturze 200°C, aż będą jasno złote, około 10 minut. Pomidory zanurzyć we wrzątku, sparzyć i obrać ze skórki. Ostudzone spody posmarować musztardą i na każdym położyć plaster pomidora bez skórki. Posypać oregano, ozdobić wybranym dodatkiem. Zapiec ponownie w temp 180°C, krótko. Podawać na przekąskę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE