Jarmuż z białą fasolą pod ciastem francuskim

Jarmuż z białą fasolą zobacz Jarmuż z białą fasolą 2018-08-13 12:58:26
Jarmuż z białą fasolą
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, ciasto francuskie wyjąć z lodówki.
W garnku zagotować porządnie osoloną wodę, naszykować miskę z wodą i lodem. Z jarmużu wyciąć łodygę i pociąć na równej wielkości kawałki. Następnie wrzucić do gotującej wody na 30 sekund, wyłowić na sito i błyskawicznie przełożyć do miski z zimną wodą. Po chwili wyjąć, przełożyć na sito i odcisnąć.
Jarmuż przełożyć na blachę do pieczenia, dodać wszystkie składniki poza żurawiną oraz fasolą i dokładnie wmasować w jarmuż. Następnie dodać fasolą i żurawinę, jeszcze raz wymieszać i przykryć ciastem francuskim.
Ciasto francuskie dopasować do rozmiarów formy, następnie odpowiednio przyciąć i zrobić nacięcia. Posmarować mlekiem roślinnym, obficie obsypać makiem i wsunąć do gorącego piekarnika.
Piec do czasu, aż ciasto będzie rumiane. Podawać od razu, resztę schować na lunch do pracy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE