Dorada z pieca faszerowana warzywami

Dorada z pieca faszerowana warzywami
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 1 spora dorada niewypatroszona
  • kawałek: marchewki
  • pora
  • selera
  • pietruszki
  • świeża bazylia i tymianek
  • kawałek papryczki chili
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Doradę natnij po grzbiecie od głowy do ogona z dwóch stron kręgosłupa. Za pomocą nożyczek wytnij kręgosłup i delikatnie palcami go wyciągnij. Rybę przemyj w środku, wytrzyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa pokrój w drobne zapałki i wymieszaj z ziołami po czym nafaszeruj rybę. Gotową rybę owiń folią i wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni C na jakieś 15 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE