Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

program tv >>

Zielona rewolucja Marty Dymek 5

seria kulinarna, Polska, 2017, 12 x 25 min

Prowadzący: Marta Dymek

pozycja w rankingu: 642

suma głosów: 15

średnia głosów: 5,00

22:30
- odc. 7, czwartek, 23 listopada
08:30
- odc. 7, piątek, 24 listopada
00:25
- odc. 7, piątek, 24 listopada
odsłon: 13997

Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? Marta Dymek już po raz piąty udowodni, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych, a roślinne specjały mogą być równie pyszne, co te tradycyjne. Marta Dymek, autorka książek i blogerka, która rzuciła pracę w agencji reklamowej, żeby w całości poświęcić się tworzeniu bloga o wegańskiej kuchni - "Jadłonomia" po raz piąty podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy.

Uwielbiana przez widzów Kuchni+ prowadząca oprócz pasji do gotowania znana jest również ze swojej miłości do podróży, dzięki czemu w menu 5. sezonu "Zielonej rewolucji Marty Dymek", znajdą się przepisy pochodzące z różnych zakątków świata. Marta zaprezentuje m.in. jak przyrządzić rodzimą brukselkę, tak żeby smakowała jak przysmak prosto z tajskiej restauracji, a także w jaki sposób przygotować całkowicie roślinne bajaderki. Piątą odsłonę serii ponownie wzbogacą również gościnne występy widzów, którzy będą mieli okazję zaprezentować swoje autorskie przepisy na wegańskie dania.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl