Antonio  Carluccio

Zupa melonowa z szynką parmeńską


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Emilia Romagna
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zupa melonowa z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dojrzały melon

cytryna

sól

pieprz

szynka parmeńska

ewentualnie – kilka kostek lodu

 

 

Przygotowanie:


Melon kroimy na większe kawałki, a potem odkrawamy mniejsze kawałki miąższu prosto do miksera. Dodajemy także sok wyciśnięty z cytryny, odrobinę soli i pieprzu. Całość miksujemy na gładką masę. Zupę wylewamy na talerz. Plastry szynki parmeńskiej zwijamy i odkrawamy małe kawałeczki, które układamy na powierzchni zupy. W razie gdyby zupa była zbyt ciepła, możemy dodać kilka kostek lodu.

powrót

Podobne przepisy

Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tajska zupa z dyni
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Gosia  Molska
Przepis z programu Posmak świata (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chilijska
Chłodnik pikantny
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.