Antonio  Carluccio

Zupa melonowa z szynką parmeńską


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Emilia Romagna
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zupa melonowa z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dojrzały melon

cytryna

sól

pieprz

szynka parmeńska

ewentualnie – kilka kostek lodu

 

 

Przygotowanie:


Melon kroimy na większe kawałki, a potem odkrawamy mniejsze kawałki miąższu prosto do miksera. Dodajemy także sok wyciśnięty z cytryny, odrobinę soli i pieprzu. Całość miksujemy na gładką masę. Zupę wylewamy na talerz. Plastry szynki parmeńskiej zwijamy i odkrawamy małe kawałeczki, które układamy na powierzchni zupy. W razie gdyby zupa była zbyt ciepła, możemy dodać kilka kostek lodu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem z selera i papierówki
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.