Antonio  Carluccio

Zupa melonowa z szynką parmeńską


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Emilia Romagna
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zupa melonowa z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dojrzały melon

cytryna

sól

pieprz

szynka parmeńska

ewentualnie – kilka kostek lodu

 

 

Przygotowanie:


Melon kroimy na większe kawałki, a potem odkrawamy mniejsze kawałki miąższu prosto do miksera. Dodajemy także sok wyciśnięty z cytryny, odrobinę soli i pieprzu. Całość miksujemy na gładką masę. Zupę wylewamy na talerz. Plastry szynki parmeńskiej zwijamy i odkrawamy małe kawałeczki, które układamy na powierzchni zupy. W razie gdyby zupa była zbyt ciepła, możemy dodać kilka kostek lodu.

powrót

Podobne przepisy

Chowder z owocami morza z Nowej Szkocji
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Letnia zupa pomidorowa z bazylią i grzankami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa jabłkowa z bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa miso
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Gosia  Molska
Przepis z programu Posmak świata (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chilijska
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.