Kurki w śmietanie

Kurki w śmietanie
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC gotowania - kuchnia polska (odc. 7)
Trudność:
średnie
Rodzaj dania:
Dania z grzybów
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • ok. 500 kg kurek
  • 1 średnia cebula
  • 1 czubata łyżka masła
  • 400 ml śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurki dokładnie czyścimy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle, następnie dodajemy kurki  i smażymy przez kilka minut. Po tym czasie dolewamy śmietankę i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje, przyprawiamy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy np. z bagietką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA