Sophie Grigson

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szalotki

1 łyżeczka masła

1 cukinia

3 liście buraka cukrowego

5 liści botwinki

pęczek drobnej młodej marchewki (lub 1 duża)

2 młode pory

wrzątek

sól

pieprz

pęczek trybuli

śmietana

 

 

Przygotowanie:


W rondlu na małym ogniu podsmażyć na maśle posiekane szalotki. Pokroić warzywa na centymetrowe kawałki i włożyć do rondla. Zalać wrzątkiem tak, żeby przykrył warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 7 min. Dodać posiekaną trybulę, gotować jeszcze 2 min. Podawać z dodatkiem śmietany i pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Zupa meksykańska z nachosami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zupa vichyssoise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z grochu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.