Jacques Reymond

Zupa jajeczna na parze


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zupa jajeczna na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki wody

1 łyżeczka dashi-no-moto (japoński bulion w proszku)

odrobina sosu sojowego

1 jajko

½ łyżeczki soli

2 łyżki mirinu

1 filet z piersi kurczaka

pokrojony w kostkę

4 duże obrane krewetki albo 4 przegrzebki

2 kapelusze shitake

pokrojone na plasterki

2 orzechy miłorzębu

obrane

2 liście szpinaku

zblanszowane

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w rondlu bulion dashi i wodę. Gotuj przez 15 min. Dodaj sos sojowy, sól i mirin, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z kukurydzy z krewetkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Klasyczna zupa pomidorowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.