Delia  Smith

Zimowa zupa jarzynowa


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zimowa zupa jarzynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

marchewka

seler

brukiew

cebula

por

1,5 litra bulionu warzywnego

 

 

Przygotowanie:


Pora rozkrawamy wzdłuż do połowy długości i starannie płuczemy pod bieżącą wodą. Pokrojone jarzyny wrzucamy do dużego garnka i przyprawiamy, po czym wlewamy półtora litra warzywnego bulionu. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika na 3 godziny. Następnie wszystko razem miksujemy i podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa z glonami i wołowiną
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chowder z sercówkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.