Emeril Lagasse

Zielona fasolka szparagowa


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zielona fasolka szparagowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350g zielonej fasolki szparagowej

2 łyżki niesolonego masła

sól i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondelku doprowadzić do wrzenia posoloną wodę. Dodać fasolkę szparagową i gotować do miękkości przez około 1 minutę. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieść fasolkę do miski z zimną wodą. Odcedzić. Na dużej patelni rozpuścić masło w średn

powrót

Podobne przepisy

Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.