Emeril Lagasse

Zielona fasolka szparagowa


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zielona fasolka szparagowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350g zielonej fasolki szparagowej

2 łyżki niesolonego masła

sól i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondelku doprowadzić do wrzenia posoloną wodę. Dodać fasolkę szparagową i gotować do miękkości przez około 1 minutę. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieść fasolkę do miski z zimną wodą. Odcedzić. Na dużej patelni rozpuścić masło w średn

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Konfitura czereśniowa z czerwonym pieprzem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kruche ciasto z orzechami laskowymi
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.