Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

340g chudego rumsztyku

2 łyżki oleju

imbir

1 łyżeczka cukru

pół łyżeczki czarnego pieprzu

1 papryczka chili

2 łyżki sosu ostrygowego

2 łyżki ketjap manis (indonezyjski sos sojowy)

pół łyżeczki skrobi kukurydzianej

orzechy nerkowca

1 dymka

 

 

Przygotowanie:


Wołowinę pokroić w poprzek włókien. Na rozgrzany olej wrzucić wołowinę, dodać cukier, czarny pieprz, sos ostrygowy, ketjap manis i skrobię kukurydzianą zmieszaną z wodą. Usmażone mięso posypać orzechami nerkowca i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Szybki stek
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w glazurze klonowej
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.