Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

340g chudego rumsztyku

2 łyżki oleju

imbir

1 łyżeczka cukru

pół łyżeczki czarnego pieprzu

1 papryczka chili

2 łyżki sosu ostrygowego

2 łyżki ketjap manis (indonezyjski sos sojowy)

pół łyżeczki skrobi kukurydzianej

orzechy nerkowca

1 dymka

 

 

Przygotowanie:


Wołowinę pokroić w poprzek włókien. Na rozgrzany olej wrzucić wołowinę, dodać cukier, czarny pieprz, sos ostrygowy, ketjap manis i skrobię kukurydzianą zmieszaną z wodą. Usmażone mięso posypać orzechami nerkowca i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak z kokosem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Marynowane polędwiczki z gorgonzolą
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.