Kylie Kwong

Szaszłyki jagnięce


Przepis z programu Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Szaszłyki jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg jagnięciny bez kości

pokrojonej w 1cm kostkę

1 łyżka soli morskiej

2 cytryny

pokrojone w ósemki

 

 

Przygotowanie:


Zacznij od przygotowania pasty. Wymieszaj w misce wszystkie przyprawy, dodaj olej i znów wymieszaj, żeby powstała pasta. Dodaj mięso i dokładnie wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 4 godziny. Namocz 16 patyczków do szaszłyków. Nadziej na nie mięso i piecz na grillu, lub smaż na patelni gillowej. Powinno wystarczyć jakieś 5 min, zależnie od preferencji. Podawaj od razu posypane morską solą, na talerzu obok podaj kawałki cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Rumuńskie pikantne smażone kiełbaski bez osłonek
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Kurczaczki w piwie z puree selerowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.