Spring rolls z indykiem w sosie barbecue

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Spring rolls z indykiem w sosie barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g indyka

Przygotowanie:


Pokroić wszystkie składniki farszu na cienkie paski następnie rozgrzać patelnię i usmażyć pokrojoną pierś z indyka, po około 5 min. dodać warzywa, po 3-4 min. zdjąć z ognia. Placki z mąki ryżowej posmarować rozmąconym jajkiem, nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Smażyć w głębokim tłuszczu (temp około 150 stopni C) aż sajgonki się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Staropolski bigos
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak w maśle z pilawem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia turecka, kuchnia uzbecka
Piersi kurczaka w zielonej masali
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.