Emeril Lagasse

Smażone ostrygi


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone ostrygi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka maślanki

2 łyżki mieszanki ostrych przypraw

16 świeżo obranych i osuszonych ostryg

1/2 szklanki masa harina

1/2 szklanki mąki pszennej

4 szklanki oleju do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Do miski wlać maślankę i dodać 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw. Dodać ostrygi i odstawić na 20 minut. Na płaski talerz wsypać mąkę pszenną, masa harina i 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw.
Do głębokiej patelni lub średniej wielkości wysokiego garnka wlać olej i rozgrzać do temperatury 180 stopni. Obtoczyć ostrygi w panierce z mąki. Przełożyć do sitka

powrót

Podobne przepisy

Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.