Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

nasiona kozieradki

nasiona kminu rzymskiego

liście curry

zielone papryczki chili

pasta czosnkowa

kurkuma

mielona kolendra

zielone pomidory

cukier

ghee (klarowane masło)

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzany olej wrzucić nasiona kozieradki, nasiona kminu i liście curry. Smażyć, aż nasiona zaczną pękać. Dodać pokrojone papryczki, pastę czosnkową, szczyptę kurkumy i mieloną kolendrę. Wymieszać. Dodać pomidory i ćwierć kilo cukru. Wlać trochę wody i gotować, aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Dodać ghee i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki
Podhalańskie gołąbki
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pomidory smażone z mozzarellą
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.