Bill Granger

Sałatka ziemniaczana z chili i dymką


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Sałatka ziemniaczana z chili i dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg gotowanych ziemniaków

3 łyżki oliwy

½ łyżeczki cukru pudru

dymka

zielona ostra papryczka

natka pietruszki

świeża mięta

łyżeczka suszonego sumaka

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki pokroić w grube plastry, przełożyć do miski. Wlać oliwę, dodać posiekaną dymkę i papryczki, wsypać cukier puder, sól, świeżo zmielony pieprz i sól oraz sumak, wcisnąć sok z cytryny. Posypać posiekaną natką pietruszki i listkami mięty, wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z plasterków warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z gruszek i awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sałata liońska
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.