Bill Granger

Sałatka z soczewicy, fasolki szparagowej i pietruszki


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z soczewicy, fasolki szparagowej i pietruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

drobna brązowa soczewica

zielona fasolka szparagowa

2 łodygi selera naciowego

garść natki pietruszki

oliwa

sok z cytryny

czerwony ocet winny

szczypta cukru

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Z oliwy, octu, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować dressing. Ugotowaną ciepłą soczewicę włożyć do miski z dressingiem i zostawić do ostygnięcia. Dodać pokrojoną na pół zblanszowaną fasolkę i łodygi selera, pokrojone na kawałki oraz posiekaną natkę, wymieszać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.