Bill Granger

Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, pistacjami i miętą


Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, pistacjami i miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pierś kurczaka

świeża mięta

natka pietruszki

czerwony grejpfrut

cebula

strączek ostrej czerwonej papryczki

pistacje

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Oberwać listki mięty i pietruszki. Część grejpfruta podzielić na cząstki i obrać je z błonek, z reszty wycisnąć sok. Połówkę cebuli pokroić na drobne plasterki. Posiekać czerwoną ostrą paprykę na cieniutkie wiórki. Wymieszać z grubo posiekanymi pistacjami, polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem.
Pierś kurczaka pokroić pod skosem na trzy plastry. Włożyć je do plastikowego woreczka i pouciskać wałkiem, aby nabrały płaskiego kształtu. Przełożyć do miski, dodać cienko pokrojone plasterki cytryny, polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut. Smażyć chwilę na gorącej patelni aż się przyrumienią z obu stron. Każdy plaster przekroić pod skosem na trzy części, podawać ułożone na porcji sałatki.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z rukwi wodnej
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka nicejska z fenkułem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.