Delia  Smith

Sałatka z krabów w sosie winegret


Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z krabów w sosie winegret
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag mięsa z krabów

2 duże lub 4 małe

drobno posiekane korniszony

posiekana szalotka

łyżka świeżej

posiekanej kolendry

skórka otarta z limonki

łyżka kaparów

łyżka białego octu winnego

2 łyżki soku z limonki

łyżka lekkiej oliwy z oliwek

mieszanka sałat

 

 

Przygotowanie:


Korniszony, szalotkę i kolendrę mieszamy ze skórką z limonki i kaparami. Dodajemy ocet, sok z limonki i oliwę. Doprawiamy kilkoma kroplami sosu Tabasco, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy mięso z krabów. Wszystko razem starannie mieszamy. Formujemy krążki i podajemy z mieszanką sałat.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.