Delia  Smith

Sałatka z bobu


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z bobu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kilo bobu

pancetta – włoska odmiana bekonu; smażymy go na chrupiąco

a gdy wystygnie – kruszymy na kawałki

2 szalotki

łyżka ziół

 

 

Przygotowanie:


Bób gotujemy 5 minut, odcedzamy i wsypujemy do salaterki. Jeszcze ciepły polewamy sosem vinaigrette na bazie octu z sherry. Dodajemy drobno posiekane szalotki, kawałki bekonu i posiekane zioła. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na parę godzin, aby bób przesiąkł aromatami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.