Anna Olson

Sałatka owocowa


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka owocowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki truskawek

2 szklanki malin

½ szklanki czerwonych porzeczek

2 łyżki galaretki z czerwonych porzeczek lub 1 łyżka porto

1 łyżka cukru

½ łyżeczki skórki startej z cytryny

½ łyżeczki skórki startej z limonki

 

 

Przygotowanie:


Owoce umyć i osączyć. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić na ćwiartki. Z pomocą widelca oberwać porzeczki z gałązek. Umieścić owoce w misce, dodać galaretkę, cukier i skórkę z cytrusów i wszystko razem delikatnie wymieszać. Sałatkę można przygotować do 2 godzin wcześniej i przechowywać w lodówce.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.