Antonio  Carluccio

Risotto Antonia Carluccio


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Antonia Carluccio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż carnarole

dziki szczaw (można użyć także zwykłego szczawiu)

masło

cebula

parmezan

bulion warzywny

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku masło z cebulą. Wsypujemy do środka ryż, mieszając go dokładnie, aby każde ziarnko pokryło się tłuszczem. Teraz ryż powinien gotować się bardzo powoli przez następne dwadzieścia minut, podczas gdy stopniowo dolewamy bulionu. Po dwudziestu minutach dodajemy szczaw. Na koniec wkładamy jeszcze kawałek masła i wsypujemy sporą garść parmezanu. Całość mieszamy. To risotto powinno mieć bardziej płynną konsystencję.

powrót

Podobne przepisy

Quiche z tofu z karczochami i szparagami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Karczochy z makaronem penne
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.