Delia  Smith

Pudding „kanarkowy”


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pudding „kanarkowy”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag mąki wymieszanej z podwójną porcją środków spulchniających

10 dag drobnego cukru

10 dag miękkiego masła

2 jajka

skórka i łyżka soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Małe miseczki starannie smarujemy masłem. Do foremek wkładamy po łyżce kremu cytrynowego i wypełniamy je ciastem biszkoptowym do nieco ponad 3/4 wysokości. Przykrywamy folią aluminiową, skręconą w rogach, wstawiamy do garnka i gotujemy na parze 25 minut. Podajemy z sosem zrobionym z gęstej śmietanki, wody i sosu cytrynowego.

powrót

Podobne przepisy

Pudding z chleba z masłem i marmoladą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.