Sophie Grigson

Pisto


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Pisto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

pokrojona

1 papryka czerwona

1 żółta i 1 zielona

bez pestek

pokrojone na duże kawałki

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

oliwa

puszka pomidorów w kawałkach

duża szczypta soli

pieprz do smaku

2 jajka

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Podduś na oliwie cebulę, paprykę i czosnek, aż się zeszklą i nieco zmiękną. Dodaj pomidory, sól i pieprz, zamieszaj, a po 3-4 minutach przełóż do naczynia do zapiekania. Wbij jajka na wierzch (nie mieszając) i wstaw na 5-10 min, aż się zetną.

powrót

Podobne przepisy

Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Placki makaronowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.009) polenta
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.