Gary  Rhodes

Pieczony dorsz z chrzanowym puddingiem yorkshire


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczony dorsz z chrzanowym puddingiem yorkshire
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki z dorsza

po 175-225g

ze skórą

sól i świeżo mielony czarny pieprz

1 łyżka mąki

kawałek masła

 

 

Przygotowanie:


Zacznij od ciasta na puddingi. Przesiej mąkę i sól. Dodaj jajka i białko. Dodatkowe białko sprawia, że puddingi lepiej wyrosną. Wmieszaj 300ml mleka. Ciasto powinno być w miarę gęste, tak, że po wyjęciu łyżki powinno ją pokrywać. Jeżeli jest jeszcze za gęste, dodaj więcej mleka. Takie ciasto najlepiej odstawić na noc, albo nawet 24 godziny.Do 8 foremek o średnicy 10 cm wlej oleju na wysokość jakiś 2cm. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

powrót

Podobne przepisy

Barramundi z miso i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz w piwie z bekonem i kapustą
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Malajskie rybne curry
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia malajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.