Jacques Reymond

Pieczona ryba faszerowana

Jacques Reymond
Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska

Pieczona ryba faszerowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


1 duża dorada albo inna morska ryba o zwartym mięsie
filety oddzielnie
a skóra
głowa i ogon zostawione w całości
700 g filetu z dwóch innych rodzajów ryb – morskiej i rzecznej
np. makreli i karpia
2 cebule
pokrojone na cząstki
do zmielenia
4 marchewki
pokrojone na kawałki
do zmielenia
mały pęczek natki pietruszki
drobno posiekanej
180 g pokruszonej macy albo herbatników
2 jajka
1½ łyżki wody
100 g mielonych migdałów
2 łyżki oleju roślinnego
2 szczypty soli
biały pieprz
3 cebule
pokrojone na plasterki
2 marchewki
pokrojone na plasterki
liść laurowy
300 ml śmietany kremówki

Przygotowanie:

Włó

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.