Jacques Reymond

Pieczona ryba faszerowana


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska

Pieczona ryba faszerowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duża dorada albo inna morska ryba o zwartym mięsie

filety oddzielnie

a skóra

głowa i ogon zostawione w całości

700 g filetu z dwóch innych rodzajów ryb – morskiej i rzecznej

np. makreli i karpia

2 cebule

pokrojone na cząstki

do zmielenia

4 marchewki

pokrojone na kawałki

do zmielenia

mały pęczek natki pietruszki

drobno posiekanej

180 g pokruszonej macy albo herbatników

2 jajka

1½ łyżki wody

100 g mielonych migdałów

2 łyżki oleju roślinnego

2 szczypty soli

biały pieprz

3 cebule

pokrojone na plasterki

2 marchewki

pokrojone na plasterki

liść laurowy

300 ml śmietany kremówki

Przygotowanie:


Włó

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.