Rick Stein

Pasztet z krewetek


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Pasztet z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masło

krewetki

gałka muszkatołowa

pieprz cayenne

 

 

Przygotowanie:


Rozpuścić masło, dodać trochę startej gałki muszkatołowej i pieprz cayenne. Wymieszać i dodać obrane krewetki. Obtoczyć w rozpuszczonym maśle, następnie przełożyć do kokilków. Zalać sklarowanym masłem i odstawić. Podawać z zarumienionym tostem.

powrót

Podobne przepisy

Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki gremolata
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina odc.1
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kalmary faszerowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.