Paul Merret

Papryka pieczona


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Papryka pieczona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 zielona papryka

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

1 ząbek czosnku

ocet balsamiczny

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Paprykę nabić na duży widelec i opalać nad gazem lub ręcznym palnikiem aż skórka zrobi się czarna. Każdą paprykę osobno zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 10 minut. Odwinąć z folii i obrać ze skórki. Odkroić ogonki i usunąć nasiona. Pokroić paprykę na kawałki i włożyć do miski. Czosnek obrać i drobno posiekać, dorzucić do papryki. Skropić octem balsamicznym i oliwą, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Podawać na zimno, z bagietką i wyborem antipasti.

powrót

Podobne przepisy

Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Kuskus z siedmioma warzywami
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Placuszki z fasoli black-eye
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Suflet z brokułów z trzema serami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyki z wędzonym serem
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.