Sophie Grigson

(odc.04) marokańska sałatka z pieczonej papryki i pomidorów


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

(odc.04) marokańska sałatka z pieczonej papryki i pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pieczone zielone papryki

bez skórki

pomidory

kiszona cytryna (patrz osobny przepis)

sól morska

oliwa

sok z cytryny

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Paprykę i pomidory pokroić w kosteczkę. Cytrynę pokroić w paseczki, wymieszać z pomidorami i papryką. Posypać solą, polać oliwą i sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę, wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Sałatkę najlepiej przygotowywać co najmniej godzinę przed posiłkiem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.