Curtis Stone

(odc.04) ananasowe carpaccio z pieprzem i lodami mangowo-limonkowymi


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

(odc.04) ananasowe carpaccio z pieprzem i lodami mangowo-limonkowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

550g cukru

1 litr wody

1 laska wanilii

rozcięta

1 dojrzały ananas

1 łyżka ziaren czarnego pieprzu

lody mangowo-limonkowe

do podania

 

 

Przygotowanie:


Do rondla z grubym dnem wlej wodę, wrzuć laskę wanilii i cukier. Mieszaj na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5-10 minut aż

powrót

Podobne przepisy

Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet truskawkowy z bananami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.