Rick Stein

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe homary

masło

świeży imbir

sok z cytryny

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Gotować skorupiaki w solonej wodzie nie dłużej niż 4 minuty. Oczyścić je. Roztopić kostkę masła na patelni, dodać posiekany korzeń imbiru i sok z cytryny. Dodać ogony skorupiaków, wymieszać i zostawić na ogniu. Po minucie dodać posiekaną bazylię. Wlać wszystko do salaterki i wstawić do lodówki. Otrzymaną galaretę podawać z tostami razowymi i masłem.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kalmary faszerowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.