Bill Granger

Marynowane rodzynki z lodami


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Marynowane rodzynki z lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filiżanka rodzynek

½ filiżanki wina Marsala (lub innego słodkiego białego wina)

lody waniliowe

 

 

Przygotowanie:


Rodzynki namoczyć na noc w winie. Do pucharków włożyć po dwie kulki lodów, posypać rodzynkami. Podawać z powtykanymi kawałkami chleba migdałowego.

powrót

Podobne przepisy

Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Waniliowy pudding z sosem truskawkowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.