Jennifer  Paterson

Kuropatwy z kapustą


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kuropatwy z kapustą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kuropatwa na osobę

1 średnia kapusta

poszatkowana

60 g masła

smalcu zwykłego lub z boczku

sól i świeżo mielony czarny pieprz

¼ łyżeczki papryki

kilka jagód jałowca

250 ml śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Podgotuj kapustę w osolonej wodzie przez 10 min i dobrze osącz. Stop tłuszcz w ciężkim rondlu i zrumień kuropatwy ze wszystkich stron. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp papryką i paroma owocami jałowca. Przykryj naczynie i duś 20 min. Dodaj śmietanę, rozprowadź równomiernie, skoryguj smak przyprawami i duś jeszcze 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Beigette de veau
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczę w occie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.