Antony Worrall Thompson

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duże krewetki w pancerzykach

 

 

Przygotowanie:


Jeśli krewetki są z głowami, należy je oberwać, a następnie przekroić przez pancerzyk nożem z piłką (lub nożyczkami), wyjąć przewód pokarmowy i rozłożyć krewetkę na płasko. Nie zdejmować pancerzyków! Wymieszać składniki marynaty. Posmarować mięso krewetek marynatą, zostawić na pół godziny. Smażyć na rozgrzanej patelni albo na grillu, skorupką do dołu (nie przewracając!), około dwóch minut. Poukładać w koło na talerzu, w środku ułożyć cząstki cytryny, posypać pietruszką. Podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.