Kylie Kwong

Krewetki na parze z dipem z sosu sojowego, imbiru i chili


Przepis z programu Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Krewetki na parze z dipem z sosu sojowego, imbiru i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g małych

surowych

nie obranych krewetek

 

 

Przygotowanie:


Zacznij od sosu. Wymieszaj wszystkie składniki, oprócz oleju arachidowego, w misce. Rozgrzej olej w rondlu, aż zacznie dymić i przelej do miski z resztą składników. Wymieszaj i odstaw na bok. Zagotuj odę w dużym garnku. Wrzuć krewetki i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Od razu odcedź.
Podawaj krewetki jeszcze ciepłe, z miseczką sosu do maczania.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl z krewetek
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Małże w białym winie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.