Kremowe curry warzywne

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kremowe curry warzywne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masala: miąższ kokosa

zielone papryczki chili

szalotki

nasiona kopru włoskiego

kurkuma

sól

plantany (zielone banany – specjalna odmiana nadająca się do pieczenia)

dynia

kalarepka

fasolka szparagowa

mango

jogurt naturalny

liście curry

 

 

Przygotowanie:


Przygotować masalę, miksując jej składniki w blenderze. Zagotować wodę z dodatkiem kurkumy i soli, wrzucić do niej pokrojone warzywa i mango. Dodać masalę i drugą porcję miąższu kokosa. Gotować około dziesięciu minut, do miękkości warzyw. Wlać jogurt, dodać garść liści curry i gotować jeszcze chwilę, aby smaki się połączyły.

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Groszek masala
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gnocchi ziemniaczane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Stir fry z groszku, grzybów i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.