Antonio  Carluccio

Koszerne pulpety z piersi kurczaka

Antonio Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Koszerne pulpety z piersi kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


mielona pierś kurczaka
jajko
cynamon
biały mielony pieprz
sól
tarta bułka

Przygotowanie:

Na patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy i wkładamy czosnek. Dodajemy trochę blanszowanego wcześniej selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę. Następnie wlewamy przecier pomidorowy. Do miseczki wbijamy całe jajko, dodajemy szczyptę cynamonu i białego pieprzu. Roztrzepujemy jajko razem z przyprawami. Następnie wkładamy do środka zmielone mięso, dodajemy trochę tartej bułki. Mieszamy wszystko dokładnie, odrobinę soląc. Z mięsnej masy formujemy pulpety, które wkładamy do przygotowanego wcześniej sosu. Dolewamy kilka łyżek wody i gotujemy przez kwadrans, maksymalnie przez dwadzieścia minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.