Antonio  Carluccio

Koszerne pulpety z piersi kurczaka


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Koszerne pulpety z piersi kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mielona pierś kurczaka

jajko

cynamon

biały mielony pieprz

sól

tarta bułka

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy i wkładamy czosnek. Dodajemy trochę blanszowanego wcześniej selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę. Następnie wlewamy przecier pomidorowy.
Do miseczki wbijamy całe jajko, dodajemy szczyptę cynamonu i białego pieprzu. Roztrzepujemy jajko razem z przyprawami. Następnie wkładamy do środka zmielone mięso, dodajemy trochę tartej bułki. Mieszamy wszystko dokładnie, odrobinę soląc. Z mięsnej masy formujemy pulpety, które wkładamy do przygotowanego wcześniej sosu. Dolewamy kilka łyżek wody i gotujemy przez kwadrans, maksymalnie przez dwadzieścia minut.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak w czerwonym tajskim curry
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Paprykarz z kurczaka
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pieczeń cielęca z szałwią i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotlety z kaparami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.