Antonio  Carluccio

Koszerne pulpety z piersi kurczaka


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Koszerne pulpety z piersi kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mielona pierś kurczaka

jajko

cynamon

biały mielony pieprz

sól

tarta bułka

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy i wkładamy czosnek. Dodajemy trochę blanszowanego wcześniej selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę. Następnie wlewamy przecier pomidorowy.
Do miseczki wbijamy całe jajko, dodajemy szczyptę cynamonu i białego pieprzu. Roztrzepujemy jajko razem z przyprawami. Następnie wkładamy do środka zmielone mięso, dodajemy trochę tartej bułki. Mieszamy wszystko dokładnie, odrobinę soląc. Z mięsnej masy formujemy pulpety, które wkładamy do przygotowanego wcześniej sosu. Dolewamy kilka łyżek wody i gotujemy przez kwadrans, maksymalnie przez dwadzieścia minut.

powrót

Podobne przepisy

La choucroute garnier a l’Alsacienne
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka w stylu kreolskim z kiełbasą andouille i ryżem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Stek na łożu z soli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Udziec jagnięcy po grecku
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.