Kokosowy chutney

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kokosowy chutney
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

liście kopru włoskiego

soczewica

zielone papryczki chili

czerwone papryczki chili

świeży imbir

miąższ kokosa

gorczyca

liście curry

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować liście kopru włoskiego, uprażoną soczewicę, zielone papryczki chili, imbir i miąższ kokosa. Przesmażyć gorczycę, czerwone papryczki chili i liście curry. Połączyć i wymieszać wszystkie składniki. Jeżeli chutney jest za suchy, można dolać odrobinę wody.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.