Anna Olson

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka śmietany 18%

1 laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 żółtka

2½ łyżeczki cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Zmieszać w misce mąkę, cukier i sól. Dodać masło i posiekać z sypkimi składnikami, aż mieszanina osiągnie jednolitą grudkowatą konsystencję. Dodać żółtko oraz wodę i szybko wymieszać, żeby składniki się połączyły. Zawinąć ciasto w plastykową folię i włożyć na 15 minut do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Banany w mleku kokosowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding jamajski
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
(odc.16)szybki deser z sosem morelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.