Donna Dooher

Klops


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

Klops
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ szklanki (60 ml) tartej bułki

¼ szklanki (60 ml) mleka

1 średnia cebula

drobno posiekana

5 zmiażdżonych ząbków czosnku

1 jajko

3 łyżeczki (15 ml) uprażonych nasion kopru włoskiego

1 łyżka stołowa (15 ml) gruboziarnistej soli

1 łyżeczka (5 ml) pieprzu

¾ szklanki (175 ml) posiekanej natki

1 szklanka sosu MP

375 g mielonej wołowiny

375 g mielonej cielęciny

375 g mielonej wieprzowiny

relish milionerów

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. W dużej misce połączyć tartą bułkę i mleko. Wymieszać cebulę, czosnek, jajko, koper włoski, sól, pieprz, natkę z ½ szklanki (125 ml) sosu MP. Dodać bułkę z mlekiem i starannie wymieszać. Dodać mielone mięsa i delikatnie połączyć. Napełnić podłużną formę. Polać pozostałą połową szklanki (125 ml) sosu MP. Piec 1 godzinę i 10 minut, aż termometr do mięs pokaże 80 stopni C. Przed pokrojeniem odstawić na kwadrans. Podawać na gorąco z relishem milionerów.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kurczaka i groszku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Curry z baraniny w mleku kokosowym
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Marynowane polędwiczki z gorgonzolą
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Indyk pieczony
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Confit z kaczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.