Donna Dooher

Klops


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

Klops
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¼ szklanki (60 ml) tartej bułki

¼ szklanki (60 ml) mleka

1 średnia cebula

drobno posiekana

5 zmiażdżonych ząbków czosnku

1 jajko

3 łyżeczki (15 ml) uprażonych nasion kopru włoskiego

1 łyżka stołowa (15 ml) gruboziarnistej soli

1 łyżeczka (5 ml) pieprzu

¾ szklanki (175 ml) posiekanej natki

1 szklanka sosu MP

375 g mielonej wołowiny

375 g mielonej cielęciny

375 g mielonej wieprzowiny

relish milionerów

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. W dużej misce połączyć tartą bułkę i mleko. Wymieszać cebulę, czosnek, jajko, koper włoski, sól, pieprz, natkę z ½ szklanki (125 ml) sosu MP. Dodać bułkę z mlekiem i starannie wymieszać. Dodać mielone mięsa i delikatnie połączyć. Napełnić podłużną formę. Polać pozostałą połową szklanki (125 ml) sosu MP. Piec 1 godzinę i 10 minut, aż termometr do mięs pokaże 80 stopni C. Przed pokrojeniem odstawić na kwadrans. Podawać na gorąco z relishem milionerów.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.