Bill Granger

Jogurtowa panna cotta


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jogurtowa panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ filiżanki mleka

laska wanilii

1½ listka żelatyny

jogurt

3 łyżki cukru

Do dekoracji: maliny

woda różana

cukier puder

 

 

Przygotowanie:


Przeciąć laskę wanilii wzdłuż i wyjąć nasionka. Mleko z wanilią podgrzewać w rondelku na małym ogniu. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do mleka dodać cukier, gotować kolejne 5 minut aż cukier się rozpuści. Jogurt przełożyć do miseczki, wlać mleko z wanilią, włożyć żelatynę, wymieszać trzepaczką, żeby żelatyna się rozpuściła. Przecedzić przez gęste sitko. Rozlać do miseczek, wstawić na około 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu ułożyć na wierzchu delikatnie rozgniecione maliny, pokropione wodą różaną i oprószone cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Trufle kawowe
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Naleśniki z sosem pomarańczowym z Cointreau
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krokiety z jabłek z sosem jarzębinowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet czekoladowy z domowymi lodami bananowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki, Lody
Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.