Bill Granger

Jogurtowa panna cotta


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jogurtowa panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ filiżanki mleka

laska wanilii

1½ listka żelatyny

jogurt

3 łyżki cukru

Do dekoracji: maliny

woda różana

cukier puder

 

 

Przygotowanie:


Przeciąć laskę wanilii wzdłuż i wyjąć nasionka. Mleko z wanilią podgrzewać w rondelku na małym ogniu. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do mleka dodać cukier, gotować kolejne 5 minut aż cukier się rozpuści. Jogurt przełożyć do miseczki, wlać mleko z wanilią, włożyć żelatynę, wymieszać trzepaczką, żeby żelatyna się rozpuściła. Przecedzić przez gęste sitko. Rozlać do miseczek, wstawić na około 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu ułożyć na wierzchu delikatnie rozgniecione maliny, pokropione wodą różaną i oprószone cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.