James  Martin

Jajka w koszulkach ze szparagami


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jajka w koszulkach ze szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 szparagów

sól

czarny pieprz

100g masła

2 łyżki świeżego estragonu

1 łyżka octu winnego

4 jajka

4 opieczone kromki chleba

 

 

Przygotowanie:


Szparagi obieramy, odcinamy twarde końce, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze 3-4 minuty. W rondelku topimy masło. Kiedy się stopi, zdejmujemy z palnika i dodajemy porwane lub posiekane listki estragonu. W garnku zagotowujemy wodę z solą, dodajemy ocet. Mieszamy i wbijamy jajko (żółtko otuli się białkiem). Gotujemy 2-3 minuty, wyjmujemy i osączamy delikatnie z wody. Na talerzu kładziemy opieczony chleb, na nim szparagi, a na wierzchu jajko. Całość polewamy masłem estragonowym.

powrót

Podobne przepisy

Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Soczewica w sosie chilli
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Szparagi à la Jarosław Iwaszkiewicz
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Groszek masala
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Warzywa gotowane w glinianym garnku
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.