James  Martin

Jajka w koszulkach ze szparagami


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jajka w koszulkach ze szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 szparagów

sól

czarny pieprz

100g masła

2 łyżki świeżego estragonu

1 łyżka octu winnego

4 jajka

4 opieczone kromki chleba

 

 

Przygotowanie:


Szparagi obieramy, odcinamy twarde końce, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze 3-4 minuty. W rondelku topimy masło. Kiedy się stopi, zdejmujemy z palnika i dodajemy porwane lub posiekane listki estragonu. W garnku zagotowujemy wodę z solą, dodajemy ocet. Mieszamy i wbijamy jajko (żółtko otuli się białkiem). Gotujemy 2-3 minuty, wyjmujemy i osączamy delikatnie z wody. Na talerzu kładziemy opieczony chleb, na nim szparagi, a na wierzchu jajko. Całość polewamy masłem estragonowym.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka z bakłażana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Gulasz warzywny
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.