Jennifer  Paterson

Huevos rancheros


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Huevos rancheros
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

olej kukurydziany

6 tortilli kukurydzianych

12 jaj

 

 

Przygotowanie:


Aby przyrządzić sos chili, ogrzej wołowinę w niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu, aż zbrązowieje. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem mąki i wymieszaj. Zagotuj i duś na wolnym ogniu przez 10 - 15 min. Dodaj mąkę (zmieszaną z niewielką ilością wody), dobrze wymieszaj i duś jeszcze przez 10 min. (Sos przechowuje się w lodówce. Można go też zamrozić, wtedy będzie zwykle wymagał dodatku wody, jeśli po rozmrożeniu przybierze zbyt gęstą konsystencję). Utrzymuj sos w stanie gorącym. Rozgrzej olej w dużej patelni i smaż tortille, po jednej, po kilka sekund z każdej strony (nie pozwól im się spiec na krucho). Osusz je na papierowym ręczniku. Zlej większość oleju, a następnie postaw patelnię na małym ogniu i usmaż jaja porcjami, po 2 lub 3 naraz. Umieść po 2 jajka na każdej tortilli i polej chochelką zielonego sosu chili. Podawaj z odsmażoną fasolą.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina z papryczką piri-piri
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Kurczak w karaibskiej marynacie jerk
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pyzy z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.