Bill Granger

Frytki z batatów


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Frytki z batatów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilogram dużych batatów

kilka łyżek oliwy

sól

parę łyżeczek słodkiej papryki

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:

Bataty obrać i pokroić w słupki. Włożyć do miski i polać oliwą, tak aby pokryły się warstewką tłuszczu. Wsypać sól, paprykę i pieprz kajeński. Podrzucić frytki w misce, aby pokryły się mieszanką przypraw. Przełożyć na blachę, równo rozłożyć. Piec około 30 minut w temperaturze 230 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Jajecznica billa
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.