Bill Granger

Frytki z batatów


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Frytki z batatów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilogram dużych batatów

kilka łyżek oliwy

sól

parę łyżeczek słodkiej papryki

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:

Bataty obrać i pokroić w słupki. Włożyć do miski i polać oliwą, tak aby pokryły się warstewką tłuszczu. Wsypać sól, paprykę i pieprz kajeński. Podrzucić frytki w misce, aby pokryły się mieszanką przypraw. Przełożyć na blachę, równo rozłożyć. Piec około 30 minut w temperaturze 230 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.