Bill Granger

Frytki z batatów


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Frytki z batatów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilogram dużych batatów

kilka łyżek oliwy

sól

parę łyżeczek słodkiej papryki

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:

Bataty obrać i pokroić w słupki. Włożyć do miski i polać oliwą, tak aby pokryły się warstewką tłuszczu. Wsypać sól, paprykę i pieprz kajeński. Podrzucić frytki w misce, aby pokryły się mieszanką przypraw. Przełożyć na blachę, równo rozłożyć. Piec około 30 minut w temperaturze 230 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Aromatyczne pączki krabowe
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.