Jennifer  Paterson

Czerwona kapusta z jabłkami


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Czerwona kapusta z jabłkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50 g masła

2 duże główki czerwonej kapusty

pozbawione głąbów i poszatkowane

2 łyżki melasy

1 starta cebula

2 obrane

pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone jabłka

3 ząbki czosnku

3 łyżki soku cytrynowego

110 ml czerwonego wina i 2 łyżki czerwonego octu winnego

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Roztop masło w dużym ciężkim rondlu. Wrzuć kapustę, dodaj melasę, zagotuj i ogrzewaj na małym ogniu, stale mieszając. Dodaj cebulę, jabłka, sok z cytryny, wino, ocet oraz sól i pieprz. Duś na małym ogniu 3 godz., mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.