Anna Olson

Czekoladowe brownie z orzechami


Przepis z programu Na słodko (odc.31)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Czekoladowe brownie z orzechami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kostka masła

1 szklanka kakao w proszku

1 ¾ szklanki cukru

4 jajka o temperaturze pokojowej

2 łyżeczki esencji waniliowej

1 ¼ szklanki mąki uniwersalnej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

2/3 szklanki posiekanych prażonych orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 175° Celsjusza i natłuścić prostokątną foremkę o wymiarach 20cm x 28cm. Stopić masło i wlać do dużej miski. Przesiać kakao do miski z masłem i wymieszać. Dodać cukier i zmieszać wszystkie składniki. Dodać jajka pojedynczo, mieszając masę. Dodać wanilię. Do innej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól, nie przesiewając przez sito, zamieszać. Przesypać suche składniki do kakaowej masy i wymieszać, żeby mąka nasiąkła. Dodać orzechy, zamieszać. Przełożyć masę do formy i piec przez 35 minut, aż wierzch ciasta stwardnieje.

powrót

Podobne przepisy

Miętowy sernik z Ibizy
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Placek w kratkę z morelami i porzeczkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Klasyczny sernik
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biały ser (odc.26)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartaletki bananowo-krówkowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.23)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Biszkopciki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.