Curry z baraniny w mleku kokosowym

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z baraniny w mleku kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

baranina

mleko kokosowe

olej kokosowy

szalotki

papryczki chilli

masala: chilli

kmin rzymski

czosnek

świeży imbir

garam masala

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Zalać mięso mlekiem kokosowym i odstawić na 12 godzin do lodówki. Na rozgrzanym oleju kokosowym przesmażyć szalotki i papryczki chilli. Dodać składniki masali: najpierw chilli, potem kmin i czosnek z imbirem, a następnie wymieszać. Dodać mięso razem z mlekiem kokosowym, w którym się moczyło, oraz garam masalę, i gotować około godziny. Jeżeli sos za bardzo odparuje, dolać trochę mleka kokosowego lub wody. Kiedy mięso zmięknie, dodać ziemniaki i gotować dalej. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie, dolać mleka kokosowego, podgrzać jeszcze chwilę i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Szynka świąteczna
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czarne kluski z sosem mięsnym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.