Curry z baraniny w mleku kokosowym

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z baraniny w mleku kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

baranina

mleko kokosowe

olej kokosowy

szalotki

papryczki chilli

masala: chilli

kmin rzymski

czosnek

świeży imbir

garam masala

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Zalać mięso mlekiem kokosowym i odstawić na 12 godzin do lodówki. Na rozgrzanym oleju kokosowym przesmażyć szalotki i papryczki chilli. Dodać składniki masali: najpierw chilli, potem kmin i czosnek z imbirem, a następnie wymieszać. Dodać mięso razem z mlekiem kokosowym, w którym się moczyło, oraz garam masalę, i gotować około godziny. Jeżeli sos za bardzo odparuje, dolać trochę mleka kokosowego lub wody. Kiedy mięso zmięknie, dodać ziemniaki i gotować dalej. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie, dolać mleka kokosowego, podgrzać jeszcze chwilę i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Terrine z wieprzowiny
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Medfuna
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kurczak z kokosem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pierś z kaczki w sosie z miodu pitnego, kasza jaglana z bakaliami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tournedos a la Rossini
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.