Curry z baraniny w mleku kokosowym

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z baraniny w mleku kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

baranina

mleko kokosowe

olej kokosowy

szalotki

papryczki chilli

masala: chilli

kmin rzymski

czosnek

świeży imbir

garam masala

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Zalać mięso mlekiem kokosowym i odstawić na 12 godzin do lodówki. Na rozgrzanym oleju kokosowym przesmażyć szalotki i papryczki chilli. Dodać składniki masali: najpierw chilli, potem kmin i czosnek z imbirem, a następnie wymieszać. Dodać mięso razem z mlekiem kokosowym, w którym się moczyło, oraz garam masalę, i gotować około godziny. Jeżeli sos za bardzo odparuje, dolać trochę mleka kokosowego lub wody. Kiedy mięso zmięknie, dodać ziemniaki i gotować dalej. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie, dolać mleka kokosowego, podgrzać jeszcze chwilę i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Filet z kurczaka z figami, orzechami w kąpieli balsamicznej z miodem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak pieczony z ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kaczka w malinach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina z papryczką piri-piri
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Kurczak w karaibskiej marynacie jerk
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.