Curry z baraniny w mleku kokosowym

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z baraniny w mleku kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

baranina

mleko kokosowe

olej kokosowy

szalotki

papryczki chilli

masala: chilli

kmin rzymski

czosnek

świeży imbir

garam masala

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Zalać mięso mlekiem kokosowym i odstawić na 12 godzin do lodówki. Na rozgrzanym oleju kokosowym przesmażyć szalotki i papryczki chilli. Dodać składniki masali: najpierw chilli, potem kmin i czosnek z imbirem, a następnie wymieszać. Dodać mięso razem z mlekiem kokosowym, w którym się moczyło, oraz garam masalę, i gotować około godziny. Jeżeli sos za bardzo odparuje, dolać trochę mleka kokosowego lub wody. Kiedy mięso zmięknie, dodać ziemniaki i gotować dalej. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie, dolać mleka kokosowego, podgrzać jeszcze chwilę i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Cielęcina po mediolańsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wątróbka cielęca z suszonymi gruszkami i miodem pitnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Schab po węgiersku
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Stek teriyaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kurczak z sałatką z fasoli i fenkuła
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.