Antonio  Carluccio

Corratella


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Umbria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Corratella
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podroby jagnięce: wątróbka

trzustka

płucka

serca

oliwa

cebula

chili

zioła: rozmaryn albo liść laurowy

albo szałwia

białe wytrawne wino

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i wrzucamy cebulę. Kiedy cebula się zrumieni, możemy na patelnię wyłożyć drobno posiekane podroby jagnięce. Praktycznie wszystkie jednocześnie. Na początek wątróbkę, a potem inne rodzaje mięsa. Potem dodajemy przyprawy, przede wszystkim sporą szczyptę chili, oraz któreś z podanych wyżej ziół do wyboru (np. tylko rozmaryn). Całość powinna smażyć się powoli, na małym ogniu. Mięso powinno być przypieczone na brązowo z obu stron. Potem dolewamy wino. Potem zostawiamy całość na ogniu i gotujemy aż cebula stanie się miękka. Potrwa to około dwudziestu – piętnastu minut. Potrawkę możemy podawać z pieczywem, z ryżem, z polentą, albo po prostu samą.

powrót

Podobne przepisy

Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Risotto ze strączkowych kiełków z grasicą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Polędwica w sosie kawowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.