Antonio  Carluccio

Corratella


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Umbria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Corratella
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podroby jagnięce: wątróbka

trzustka

płucka

serca

oliwa

cebula

chili

zioła: rozmaryn albo liść laurowy

albo szałwia

białe wytrawne wino

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i wrzucamy cebulę. Kiedy cebula się zrumieni, możemy na patelnię wyłożyć drobno posiekane podroby jagnięce. Praktycznie wszystkie jednocześnie. Na początek wątróbkę, a potem inne rodzaje mięsa. Potem dodajemy przyprawy, przede wszystkim sporą szczyptę chili, oraz któreś z podanych wyżej ziół do wyboru (np. tylko rozmaryn). Całość powinna smażyć się powoli, na małym ogniu. Mięso powinno być przypieczone na brązowo z obu stron. Potem dolewamy wino. Potem zostawiamy całość na ogniu i gotujemy aż cebula stanie się miękka. Potrwa to około dwudziestu – piętnastu minut. Potrawkę możemy podawać z pieczywem, z ryżem, z polentą, albo po prostu samą.

powrót

Podobne przepisy

Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Duszona wątróbka cielęca z puree z bryndzą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z cielęciny, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chrupiąca wołowina hoi an
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.